Polish

Jain World teams would like to thank the authors, publishers and related institutions for the great service they have  done to the cause of Jainism by publishing such valuable work and allowing it be part of www.jainworld.com

Acharya Hemachandra

Acharya Hemchandra syntyi vuonna 1088 A. D. osaksi Modha Vanik (kauppias) kastin, kaupungissa Dhandhuka kuusikymmentä kilometriä kaupungin Ahmedabad Gujaratin osavaltiossa. Hänen vanhempansa olivat Chachadev ja Pahini.Kun Pahini oli raskaana, hän oli kaunis unelma. Hän kertoi hänen unelmansa Acharya Devasuri, joka oli Dhandhuka tuolloin. Acharya sanoi, että Pahini oli synnyttää pojan, joka tekisi suurta edistystä alueilla hengellisen tiedon, intuition ja käyttäytymistä. Kun syntymän lapsen nimeksi Changdeva.

Seuraavan kerran Acharya Devasuri oli Dhandhuka, hän näki Pahini kuljettaa poikaansa. Hän sanoi Pahini “Anna minun hoitaa tämä loistava poika. Hän on tarkoitus olla suuri hengellinen johtaja.” Kuitenkaan hän ei pystynyt vakuuttamaan häntä antaa hänelle hänen poikansa. Acharya piti jatkaa ja muistuttaa, että hänen poikansa tulisi kuuluisa munkki, ja se kirkastaa Jain Order. Jälleen hän pyysi, että hänen pitäisi uhrata hänen oma etu ja rakkautta lapsen parhaaksi ihmisiä. Lopulta Pahini anna Acharya ottaa poikansa mukanaan.

Hän aloitti Changdeva osaksi monkshood ja antoi hänelle nimen Somachandra. Opetuslapsi oli hyvin älykäs ja pian masteroitu darshanas, kirjoituksia, nyaya, kielioppi, jne. Samaan aikaan hän viljellyt erinomainen hyveitä kuten kärsivällisyys, suvaitsevaisuus, pyhyys, yksinkertaisuus, kuria, siveys, ja anteliaisuus. Somachandra oli vailla hallintoon ja tehokkuuteen. Acharaya Devasuri teki Somachandra Acharya kun hän oli vain kahdenkymmenen yhden vuoden vanha. Tuolloin hän sai nimen Hemchandra Acharya.

 

Jalo kulttuuri oli kasvussa Gujaratissa takia kyky Hemchandra ja yhteistyö kuningas Siddharaja Gujaratin. Kuningas Siddharaja seurasi Kumarpal. Hemchandra oli ennustanut seitsemän vuotta aikaisemmin, että Kumarpal olisi kuningas. Myös Acharya oli kerran pelastettu Kumarpal elämää. Siksi Kumarpal pidetään Hemchandra hänen henkinen opettaja (guru) ja hyväntekijä. Kumarpal antoi hänelle poikkeuksellisen kunnian ja kysyi hänen neuvoaan muotoiluun hänen valtakuntansa Gujaratissa. Hyvin lyhyessä ajassa, Gujarat tuli keskus väkivallattomuuteen, oppiminen ja hyvä kulttuuri.

Hemchandra ei pelkästään ajattele kehitystä oman uransa, mutta aina ajatellut yleistä hyvinvointia. Tästä huolimatta jotkut Bramiinit oli hyvin mustasukkainen tästä, ja he yrittivät häpeän Hemchandracharya ja Jainism. Siksi jotkut Bramiinit lähestyi kuningas Kumarpal ja sanoi: “Hemchandracharya on hyvin itsekäs ihminen ja hän ei kunnioita hindujen jumalia.” Kuningas Kumarpal ei ollut valmis hyväksymään näitä näkemyksiä hänen henkinen opettaja, Hemchandracharya. Bramiinit pyysi kuningas Kumarpal että hän kutsuu Hemchandracharya tulla temppeliin Lord Shiva (God of tuhoaminen). Tarkoituksena oli nöyryyttää Hemchandracharya koska he luulivat hänen ei mennä temppeliin Lord Shiva ja kumartavat häntä. Kun Hemchandracharya tuli kuningas Kumarpal sanoi: “Haluamme mennä temppeliin Shivan.” Hän hyväksyi tarjouksen epäröimättä. Bramiinit olivat onnellisia heidän mielessään ajatella, että he voisivat tehdä tänään vielä ja kirkastava heidän uskontoaan. Silti he olivat väärässä. He aliarvioivat Hemchandracharya. Voit yllätys näiden Bramiinit, Hemchandracharya kumartui eteen Lord Shiva vaan sanomalla.

“Bhavbijaskurajanana ragadayah kshaymupagata yasya, Brahma va Vishnurva Haro Jino va namastasmai.” Merkitys, “Minä kumarrun alas, että jumala, joka on tuhonnut intohimoja kuin liite (Rag) ja viha (Dwesh), jotka ovat syynä maallinen elämä, onko Hän on Brahma, Vishnu tai Jina.”

Tämä osoitti, että todellakin Acharya oli nero, ja oli suvaitseva asenne perustuu perus Jain periaatteisiin. Alle Hemchandra vaikutus, kuningas Kumarpal hyväksyi Jainism. Hän kieltää väkivalta ja tappaminen kaikista eläimistä hänen valtakuntansa. Kuningas Kumarpal tehnyt monia lakeja vaalineet Jain uskonto. Kasvissyönti löytyi paitsi Jains, vaan myös koko kansa Gujaratin. Jainism tuli maan alueella.

Hemchandra säveltänyt useita teoksia, jotka sisältyvät monet säkeet. Acharya oli ensimmäinen laittaa väkivallattomuuteen on poliittinen ohjelma. Hän oli arkkitehti suuruutta ja yhtenäisyyttä Gujaratin. Alalla metafysiikan, hän oli Yogi.Hänen työnsä Jooga-Shastra, tutkielma jooga on hyvin kuuluisa. Ihmiset kutsuivat häntä ‘Kali-Kala Sarvajna’ tarkoitettu ‘Kaikkitietävä ja pimeänä aikana’. Hän kuoli vuonna 1173 A.D. vuotiaana kahdeksankymmentä neljä. Jain kulttuuri paistaa kirkkaasti Gujaratissa, koska vaikutuksen kirjallisten teosten myötävaikuttanut suuren Acharya Hemchandra.